Košík


Košík je prázdný

Příslušenství > Laboratoř > Cukroměr bez teploměru

Cukroměr bez teploměru

Cukroměr bez teploměru
cena: 177,-
Dostupnost: zboží skladem

Cukroměr měří koncentraci sacharózy s vodou v procentech hmotnostního zlomku (zbytkový cukr v kvasu).
Cukroměr s rozsahem stupnice 0-30 % hmotn. sacharozy, bez teploměru.
Dělení stupnice 0,2 %.

Návod k použití - měření kvasu:
Před destilací lze cukroměrem zjistit prokvašenost kvasu a jeho vhodnost na vypálení. Z kvasu se odebere vzorek, který se přefiltruje přes vhodné plátno (může se přes plátno i protlačit). Tento filtrát se nalije do odměrného válce a vloží se opatrně do roztoku čistý a suchý cukroměr, který se nesmí dotýkat dna a stěn válce. Měření se provádí nejlépe při teplotě 20°C. Odečte se hodnota na stonku cukroměru např. 9 % hmotn. Po několika dnech se odebere další vzorek kvasu a změří se za stejných podmínek. Pokud hodnota klesá např. 8 % hmotn., znamená to, že kvas není ještě správně prokvašen. Pokud je konečná hodnota stejná, znamená to, že kvas je vhodný na pálení (nedochází k dalšímu kvašení).

   



Eshop poiwe - KEKSANoL také doporučuje:

245 Kč
Málý měřič tuku do kapsy pro každodenní použití.
23 Kč
Plastový odměrný džbán s uchem a výlevkou o obsahu 1 litr se stupnicí po 1dcl po obou stranách.
350 Kč
Tento přenosný ruční infračervený teploměr umožňuje měření teploty předmětů a lidí. S přesností na 0,3 stupně Celsia. Můžete ukládat tělesné teploty mezi 32 a 42,5 stupňů Celsia při měření tělesné teploty, nebo od 0 do 100 stupňů, když se vezme teplotu ob


Dotaz na prodavače ohledně zboží





Copyright © 2016 . KEKSANoL pobočka poiwe | Mapa webu | Doporučujeme: eshop zdarma eshop zdarma | administrace webu